HTML

Friss írásaim

Utolsó kommentek

Bátraké a boldogság

2014.06.10. 06:28 kadnarv

Aki tényleg megemészti azt, amit Brené Brown itt elmond, az meg fog változni, annak a kapcsolatai átalakulnak és másképpen fog részt venni a világban. - írja az előszóban Feldmár András.

Hogyan változtatja meg életünket, érzelmeinket, kapcsolatainkat és karrierünket, ha felvállaljuk, hogy sebezhetőek vagyunk?

 

Az előadásairól készült videót már több, mint tízmillióan nézték meg eddig és az Amazon.com egyik legnépszerűbb szerzője.

Brené Brown bátor nő, de nem amiatt, hogy ki mer állni több száz ember elé, hogy megossza kutatási eredményeit a hallgatósággal.

Brené Brown bátorsága éppen a gyengeségeiben rejlik. Abban, hogy fel meri vállalni a hibáit és a sebezhetőségét, és arra biztat mindenkit, hogy ők is így tegyenek.

Hisz abban, hogy sikerességünk és boldogságunk, valamint az, hogy milyen családban, közösségben, munkahelyen élünk, attól függ, hogy mennyire merünk esendően és teljes szívvel kiállni és megmutatni magunkat.

A Bátraké a boldogság című könyvből megtudhatjuk, hogyan építhetünk erős alapokon nyugvó, szeretetteljes családot és közösségeket. Mert a bátor ember nem az, aki maximalistaként mindig többre és többre vágyik, hanem az, aki mer hibázni is. magunkat.

„Brené Brown bátorít minket, hogy gyakoroljuk a bátorságot, hogy tanuljuk meg, hogyan álljuk a sarat, és reszkírozzuk, hogy esetleg bántanak minket, hogy ne bújjunk el, ne izoláljuk magunkat a magányosság bunkerében. Brown kutatja, hogyan tanulhatnánk meg azt, amit ő »szégyentűrés«-nek nevez. Mit tegyünk, hogy ne legyünk törékenyek, ne haljunk bele a szégyenbe? Freud is, Selye János is kimondta, bebizonyította, hogy lélekben is, testben is a »védekezés az, ami megöl minket«. Nem a támadás, hanem a védekezés, a túlreagálás a halálos...”

(Feldmár András)

Brené Brown előadása a TED-en:

https://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miaboldogsag.blog.hu/api/trackback/id/tr86291151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása