HTML

Friss írásaim

Utolsó kommentek

A jó vezető

2014.06.12. 09:43 kadnarv

"Sem egy cég, sem az iskola nem fog kiváló eredményeket felmutatni, ha nincs kreatív, az újdonságokra nyitott és tudásszomjjal átitatott légkör.

Mindez megbénul, ha árnyékot vet a közegre az érdektelenség.

A vezetőknek emberközpontúvá kell tenniük az iskolát, a munkahelyeket, hogy új lendületet adjanak a kreativitásnak, az innovációnak és a tanulásnak.
Az olyan szervezetekben, ahol a legfontosabb érték a szervezet tagjainak megbecsülése és tisztelete ott a vezér elv nem a félelemkeltés.
Ott az empátia értéket képvisel, és a felelősségvállalás elvárás, nem pedig kivételes esemény, és az emberi alapvető emberi tulajdonság, amit a csapatba tartozás vágyának nem a nyomás gyakorlás és a csoportos kontroll eszköze.

Az egyének viselkedését nem kontrollálhatjuk, ugyanakkor teremthetünk olyan szervezi kultúrát, amelyben bizonyos megnyilvánulások elfogadhatatlanok és az emberektől elvárhatjuk, hogy tartsák tiszteletben azt, ami a legfontosabb: az emberi méltóságot.

(Brené Brown: Bátraké a boldogság c. könyvéből)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miaboldogsag.blog.hu/api/trackback/id/tr216296732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása