HTML

Friss írásaim

Utolsó kommentek

Elpazarolod az életed

2014.06.04. 11:07 kadnarv

10 dolog, amiből nyilvánvaló, hogy elpazarolod az életed:

1.   Olyan munkát végzel, amit csak a számlák kifizetése miatt csinálsz

Elképesztő, hogy mennyi ember van, aki utálja a munkáját. Ha nem szereted, amit csinálsz, itt a tízmilliós ötlet: csinálj valami mást! Nem komplikált. Biztos van valami hobbid. Hogyan lehetne abból pénzt keresni?

2.   Elszúrod az idődet értelmetlen dolgokra

Videójátékok. Való világ. Egész este csetelés a fészen. Zaba- és piaparti a hétvégén. Lehetne folytatni a sort a végtelenségig. Van valami értelmük? Jobb élethez vezetnek? Ha nem, akkor ideje átértékelni pár dolgot a szabadidőd eltöltésével kapcsolatban.

3.   Rengeteget panaszkodsz

Mire jó ez? A panaszkodás negatív energia, a probléma-centrikus emberek kedvenc időtöltése. Panaszkodással azonban soha semmit nem változtattak meg ezen a földön; a fejlődéshez először át kell váltani megoldás-centrikus gondolkodásmódra. A panasz ekkor automatikusan elapad.

4.   Többet szórakozol és lazítasz, mint amennyit dolgozol

Tudod, tücsök és hangya. Két választási lehetőséged van. Most fizeted meg az árat, vagy később. Ha most, akkor 100 egységet fizetsz. ha később, akkor hitelt veszel fel az Élettől és később a kamatokkal együtt kell fizetned. Utóbbi esetben az ár 2x-3x akkora. Melyik a szimpatikusabb?

5.   Az iskolák befejezése után alig tanulsz valami újat

Ekkor az elme olyanná válik, mint a friss víz nélküli Duna-holtág: zavaros és szennyezett lesz. Őszintén szólva az ilyen emberen ezt mindenki látja, önmagát kivéve. A szájszagot is mindenki érzi, kivéve az, akinek van. A megoldás: könyv, tanfolyam, tréning, szeminárium. Bármi, amiből tanulhatsz.

6.   Nincs szenvedély az életedben

Rengeteg ilyen embert ismerek. Azt mondják, hogy semmiért nem tudnak lelkesedni. Pedig ez nem igaz, mindenkinek van valami, ami szenvedéllyel és izgalommal tölti el, csak meg kell ezt a dolgot találni.

7.   Mindenkinek meg akarsz felelni

Ugyan miért kellene? A konformitás a modern kor egyik legnagyobb betegsége. Mindent ugyanúgy akarunk csinálni, mint a többiek. Ha azonban így teszel, elpazarolod az életedet. Helyette mindig magadba nézz: mi az, amit TE igazán akarsz? Ezt találd meg és aztán küzdj érte.

8.   Sikergyilkosokkal töltöd az idődet

Körülöttem nincsen már egy sem. Totális időpazarlásnak tartom a lúzerekkel, energiavámpírokkal, kritizálókkal és társaikkal töltött minden percet. Ez az én életem, és ha valaki nem tesz hozzá, akkor elvesz. Nálad mi a helyzet?

9.   Felesleges dolgokra költöd a pénzed

Hogy honnan tudod, hogy így van-e? Egyszerűen csak tudod, mert ezeket a döntéseidet később megbánod. A klasszikus: olyan hiteleket veszünk fel, amiket nem engedhetnénk meg magunknak, hogy megvegyünk dolgokat, amiket nem akarunk, hogy lenyűgözzünk embereket, akiket nem is szeretünk. Rémes, nem? Úgyhogy ne tedd.

10.   Olyan életet élsz, amiben nem érzed jól magad

Ha nem vagy boldog, az biztos jele annak, hogy változtatni kéne valamin. Hogy min? Ha nem tudod, mi a célod, tűzd ki célnak, hogy megtaláld ezt a célt. Ez viccesnek hangzik, de halálosan komoly.  A legnagyobb időpocsékolás az, ha nem érzed magad jól a bőrödben. Változtass azon, ami nem tetszik!

(Kerner Tibor)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miaboldogsag.blog.hu/api/trackback/id/tr246269842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása